Ha pedig rosszabb a memóriája, gyorsabban is szed fel plusz kilókat. A Dívány.hu egy friss pszichológiai kutatás eredményeit mutatja be. Az elmúlt évtizedekben egyre többen és egyre fiatalabb korban hízunk el, nemcsak azért, mert ma könnyebb hozzájutni az ételhez, mint valaha, nemcsak azért, mert sokszor a hizlaló koszt gyorsabb és olcsóbb, vagy mert jóval kevesebbet mozgunk, mint régen. Sokban a környezetünk, és az arra reagáló pszichénk tehet róla. A gasztropszichológusok rengeteg érdekes kutatásban bizonyították, hogy a tálalás, a színek, a fények, az ételtől való távolságunk, a társaság, a figyelmünk fókusza, az érzelmi állapotunk és a a korai tapasztalataink egyaránt befolyásolják, hogy mit és mennyit eszünk. Most pedig egy új kutatásból úgy tűnik, hogy az elhízásban a memóriánknak is szerepe lehet.
Powered by WPeMatico